Om företaget

NC-Tjänst i Västerås AB är grundat 1995 och affärsinriktningen är skärande bearbetning i CNC-styrda fleroperationsmaskiner och svarvar. Vi utför komplicerade bearbetningar i alla typer av material, specialitet rostfritt, segjärn och sandgjuten aluminium.
Vår kundkrets består till största del av större företag såsom Westinghouse ATOM AB, Parker Hannifin AB, Varnäsföretagen (Volvo, Scania-produkter), TPC, IMO AB, AHAN.

Vi har koncentrerat oss på en maskinpark från Tyska
Hüller-Hille, vilket i sig borgar för en hög kvalitet på våra produkter samt en hög maskintillgänglighet på c:a 98%. Vi utför endast horisontell bearbetning i fleroperationsmaskiner samt svarvning.
På programmeringssidan använder vi oss av Tyska Coscom CAD/CAM. Detta förenat med vår manuella programmering ger alltid ett optimalt program (CAD-filer kan importeras via DWG och DXF-format). Vi är gärna med och räknar på jobb, samt ger er en offert efter önskemål.

Vår produktion är mest av typen repeterande serietillverkning (kapacitetslego) med skiftgång. Samtliga våra maskiner är utrustade med Renischaw mätprob för nollpunktsättning, mätstyrning eller godsmedling. Kontrollmätning sker i fem-axlig mätmaskin av fabrikat CEJ-Johansson.